Fundacja Pomocy Dzieciom w Żywcu - Makaron ze szpinakiem i natką pietruszki

Makaron ze szpinakiem i natką pietruszki PDF Drukuj Email
poniedziałek, 18 kwietnia 2016 00:00

SKŁADNIKI

  • mrożony spinak (pół opakowania)
  • 1 pęczek posiekanej natki piertuszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • makaron (3 szklanki)
  • starty ser żółty (1szklnka)
  • curry (pół łyżeczki)
  • papryka słodka w proszku (pół łyżeczki)
  • papryka ostra (szczypta)
  • sól, pieprz (opcjonalnie według uznania)

 
PRZYGOTOWANIE:

Cebule kroimy w drobną kostkę wrzucamy na patelnie z masłem tak żeby się zeszkliła. Następnie wrzucamy szpinak i smażymy na małym ogniu aby wytrącić wode ze szpinku. Blendujemy natkę pietruszki z czosnkiem i dodajemy do szpinaku. Dodajemy przyprawy i żółty ser. Ściągamy przygotowany sos z ognia. Międzyczasie gotujemy makaron, odcedzamy i łączymy z powstałym sosem.

Smacznego:)

 

makaron ze szpinakiem

 

mak

 

 
Polecane adresy:
www.bonimed.pl
Firma, która powołała w 1998r. Fundację Pomocy Dzieciom w Żywcu.
www.pity.pl
16 edycja programu PITy.... Rozlicz z nami podatek i przekaż 1% na dobry cel.
www.pozytek.gov.pl
Jednostka odpowiedzialna za wdrożenia i promocje rozwiązań przyjętych w ustawie o działalności pożytku publicznego.
www.ngo.pl
Portal dla organizacji oraz osób zainteresowanych życiem społecznym. Wiadomości, ogłoszenia, praca, wolontariat, fundusze.